PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP Pro - Gereksiz Servisler

eternal
05-26-2005, 01:12 PM
Bilindiği gibi XP Pro Servisleri inanılmaz miktarda performans sömürüyor. İhtiyacınız olmayan bir çok servisi kapatarak bilgisayarınızda performans ve hız artışı elde edebilirsiniz.

Ben bir kaç tane servisin açıklamasını yapıyorum.

İlk olarak Başlar > Çalıştır açınız.
services.msc yazdığınızda Hizmetler penceresi açılacaktır.
Burdan gereksiz hizmetlere çift tıklayarak , açılacak pencereden

Hizmet Durumu "Durdur"
Başlangıç Türü "Devre Dışı" seçip uygula diyoruz.

Hizmetler

Otomatik Güncelleştirmeler: Windows Update'den sürekli güncelleştirme almıyorsanız yada dial-up kullanıcısı iseniz kapatabilirsiniz. (Aynı zamanda Bilgisayarım Özelliklerinden yada Güvenlik Merkezinden de kapatılabilir.)

Görev Zamanlayıcı: Taskmanager.. Windows'un bu hizmetini tahminimce kimse kullanmıyordur. Fakat Antivirüs programınızı yada diğer benzeri programları belli zamanlarda otomatik tarama yapğması için ayarladıysanız görev zamanlayıcı açık olmalıdır.

Windows Saati: Son derece gereksizdir. Düşündüğünüz gibi Bilgisayar saati ile bir alakası yoktur. Hele bir Ağ üzerinde değilseniz düşünmeden kapatınız. Windows Saati , Ağ üzerindeki tüm makinaların saat eşitlemesini yapar fakat ev kullanıcısı iseniz hiç bir gerek yoktur. Kapattığınızda saat durmaz.

Yazdırma Biriktiricisi: Bilgisayarınıza bağlı bir printer yok ise kapatınız.

Dizin Oluşturma Hizmeti: Genelde Bilgisayarda arama yapacağınız zaman daha hızlı bir şekilde verileri bulur. Arama seçeneğini çok sık kullanmıyorsanız bu da gereksiz , kapatınız.

Hata Bildirim Hizmeti: Bir programı veya oyunu çalıştırırken bilgisayarınız hata verebilir. Verilen hataların hiç birini Microsoft'a göndermediğimize göre son derece gereksizdir. Bu hizmeti düşünmeden kapatabilirsiniz.

Hızlı Kullanıcı Değiştirme: Tam olarak ne işe yaradığını anlatamıyorum fakat gereksiz olduğunu biliyorum. İki farklı kullanıcı hesabı varsa direk oturumu kapatmadan diğer hesabı açmaya yarıyor. Sizin için gerekli değilse kapatabilirsiniz.

IMAPI CD-Yazma COM Hizmeti: Windows XP 'nin CD Yazma hizmetini kullanmıyorsanız yada şöyle diyim , Nero yada benzeri bir program ile CD yazıyorsanız kapatabilirsiniz.

Messenger: Bu hizmet MSN Messenger Hizmeti değildir. Windows Messenger'dır. Windows Messenger'da bilindiği gibi güvenlik açıkları vardır ve zaten msn messenger kullanıyorsanız , bu hizmeti kesinlikle durduraBİLİRSİNİZ.

Sistem Geri Yükleme: Windows XP'nin yedekleme programıda diyebiliriz. Yedekleme işi yapmıyorsanız mutlaka kapatınız. Hiç bir işe yaramaz performansdan yer sadece. Yanlız bilgisayarınızda bir problem oluştuğunda ve tekrar başlattığınızda "En son iyi yapılandırmayla başlat" seçeneği çıkmaz.

Temalar: Bilgisayarınızı en çok yavaşlatan sistem budur. XP 3D temaları yerine standart Windows 98 tarzı kullanmayı tercih ederseniz , bilgisayar hızınızda önemli bir artış olacaktır. Tema desteğini kapatarak standart görünüme geri dönebilirsiniz.

Yardım ve Destek: Windows'un gereksiz ve çözüm üretmeyen yardım dosyalarını görüntülemiyorsanız bu hizmetide düşünmeden durdurabilirsiniz.

Bu yapılan işlemler sonucunda bilgisayarınız zarar görmez, fakat herhangi bir hata durumunda kapattığınız hizmeti aynı yolu izleyerek açabilirsiniz.

(Örnek Hata Durumu: Şu an yazıcınız yok ve Yazdırma Biriktiricisi Hizmetini kapattınız , daha sonra yazıcı takmanız durumunda bu hizmeti tekrar açmanız gerekir , aksi taktirde çıktı alamazsınız)

comsayar
06-09-2005, 02:32 PM
guzel bilgiler

Gulencocuk
06-22-2005, 09:40 PM
peki bilgisayarı yeniden başlattığımızda default mu oluyor bu ayarlar

qse
06-23-2005, 07:48 AM
bi diğer yol
başlat>çalıştır>msconfig yaz hizmetler bölümüne gel istemediğin ne varsa kaldır sadece tek tık tamam de reset at işleme tamam